Turer

Opplev Hamarøy: En fottur i vill og vakker natur

Bli med oss på en spennende tur langs yttersia av Hamarøy!

I løpet av helga tar vi dere med langs Vestfjorden, delvis på sti og delvis på strekninger godt utenfor allfarvei. Vi går i 3 til 5 timer per dag og vil tilberede måltider basert på råvarer fra naturen. Dere vil blant annet få smake på en spennende sjømatsuppe.

På fredag følger vi Landstrykerstien ned til Nordland hvor vi overnatter på en koselig hytte. Lørdagen går vi langs havet rundt Vågsfjellet og opp til Olebu, hvor det friske Kvanndalsvatenet og en varm stamp venter oss. Vi overnatter på Olebu og går til turens endepunkt, Skutvika, på søndag.

Dato: 18. mai kl 12.00 til 20. mai kl 15.00
Deltagere: 3-6
Vanskelighetsgrad: Middels til krevende
Pris: 2000 (Prisen inkluderer to overnattinger, to middager og to guider)
Påmelding via mail til post@aventyr.no

Foto: Joakim Hope Soltveit

 

 

Padlehelg på Hamarøy 11.-13. mai

Bli med oss på padlehelg i naturskjønne omgivelser på Hamarøy! Vi padler mellom vakre øyer med kritthvite strender og majestetiske fjell på alle kanter. Vi starter turen med å lære litt padleteknikk og kameratredning før vi padler til Skottestadsøyan hvor vi lager leir. Lørdagen blir det tid til en padletur til Bollingvika på Husøya og fisking. Søndag pakker vi sammen og padler tilbake via Forøystraumen, en ganske rolig havstaum. Området rundt Skottestadøyan er også ypperlig for å fiske, snorkle og oppleve det yrende fuglelivet.

Foto: Henrik Andersen

Turen krever ingen forkunnskaper i padling og vi legger opp dagsetappene etter ønske og forutsetninger. Kaja er oppvokst på Finseth gård (hvor vi starter turen) og er en dyktig kajakkinstruktør. Emilie er utdannet naturguide. Sammen vil vi sørge for at dere får en trygg og spennende tur i nye farvann. På denne turen vil dere også få lære om naturen vi ferdes i og tips i padleteknikk.  

Område: Røsviksundet/Kaldvågfjorden

Dato: 11. mai kl 21.00 til 13. mai kl 16.00

Deltagere: 3-6

Pris: 2000 per pers (Prisen inkluderer leie av kajakkutstyr, snorkle/fiskeutstyr, to middager og to guider).

NB: Turen er fullbooket!